Showing all 7 results

Extracte cu alcool – Tincturi – Tincturi/picături

Ce este o tinctură?

Este un extract alcoolic-apos, obținut atunci când sunt dizolvate ingredientele active solubile în apă din plante medicinale. Fiecare solvent este potrivit pentru extragerea unui spectru diferit de grup de substanțe active, astfel încât pentru extracție se folosește un amestec de apă și alcool. Un alt avantaj este că, datorită conținutului ridicat de alcool, păstrează calitatea produsului pentru o lungă perioadă de timp, care nu poate fi menținută cu o extracție pur apoasă (ceai).

Ierburile atent selecționate și curățate sunt îmbibate într-un sistem închis, timp de câteva zile, pe baza unei rețete unice perfecționate de-a lungul mai multor ani. Pe lângă înmuiere, plantele sunt mișcate ușor într-un amestec adecvat de apă și alcool pur. Înainte de extracție, unele plante sunt tocate și măcinate pentru a pătrunde substanța de extracție prin fibre. În acest timp, din plante se dizolvă cât mai multe ingrediente active, așa că, după mai multe filtrări fine, oferim clienților noștri extracte din alcool pe bază de plante și tincturi îmbogățite cu aceste ingrediente active naturale.

Extractele noastre alcoolice cu un singur ingredient sau mai multe ingrediente pot fi utilizate zilnic, ca tratament adjuvant, sau pentru prevenirea celor mai frecvente probleme de sănătate. Consumul lor recomandat este determinat în picături, astfel încât o sticlă de tinctură este suficientă timp de 3-4 săptămâni. Dacă doriți să aplicați tincturile noastre pentru o perioadă mai lungă de timp, merită să faceți o pauză de 1 săptămână după 3 săptămâni și apoi să continuați cu încă 3-4 săptămâni de consum.

Ocazional, datorită utilizării unor părți foarte mici și fine din plantele medicinale, în ciuda filtrării fine, poate apărea și sedimentarea în produse, care, însă, nu afectează efectul extractelor alcoolice și nu cauzează probleme în consumul lor.